Blogírás pénzért?

Létezik ilyen, blogírás pénzért? Igen. Vannak, akik blogírásból keresnek pénzt. Egy megbízó felkérésére végzik munkájukat. Meg lehet találni egy megbízót? Igen, de a dolog fordítva szokott megtörténni: egy megbízó kutat a blogírók között. Ilyenkor ez az üzletember általában szövegírót keres – s talál is szép számmal cégeket az Interneten, melyek szövegírással foglalkoznak. De egy egyszerű ember, vállalkozói igazolvány nélkül, hogyan kereshetne pénzt blogírással?

grafikon mobil

Két nélkülözhetetlen feltétel

Akkor tud az ember legkönnyebben pénztért blogot írni, ha valamilyen affiliate programhoz csatlakozik. Ekkor a cikkeiben valahol elhelyez egy linket, ami egy termékre vagy szolgáltatásra mutat, s ha valaki, az olvasói közül rákattint a linkre, majd 30-40 nap múlva megveszi a terméket, akkor ő a terméket áruló vállalkozástól jutalékot kap. Ehhez az kell, hogy találj egy affliate programot és tudj munkádról számlát adni. Mostantól egyik feltétel sem marad akadály.

A ShareASale programról

A ShareASale egy közvetítő cég bloggerek és nem magyar cégek között. Ha náluk regisztrálsz, akkor több ezer olyan link közül választhatsz, melyeket beilleszthetsz a blogod szövegébe. Akkor az egyik feltétel teljesült. De hogyan teljesül a másik?

Adót kell fizetned, de nem az USA-ban

A legtöbb affliate programban az a követelmény, hogy legyen US-adószámod vagy US-biztosítási számod. Ezzel szemben a ShareASale-nél „csak” egy nyilatkozatot kérnek tőled arról, hogy tevékenységedet, nevezetesen a blogolást, nem az USA területén végzed és nem vagy az USA állampolgára. Mivel az USA és Magyarország között fönnáll a kettős adóztatás elleni megállapodás, így ez a nyilatkozat elég ahhoz, hogy az USA-ból kapj átutalást munkádért, s Te az után SZJA-t fizess.

Érdekel?

Ahhoz, hogy ezt a lehetőséget ki tudd használni jól kell tudni blogolni és jól meg kell érteni az affiliate marketing lényegét. Ha átmész a honlap Affiliate menüpontjába, ott találsz egy leírást az affliate marketingről és ingyen letölthetsz egy blogolásról szóló könyvet. Kalandra fel!